Гледај истовремено на два уреда по најниска цена!
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Младиот инспектор Морз

Endeavour

1965 година. На вестите е Виетнамската војна, а младиот Ендевор Морз излегува од автобус во Оксфорд за да им се придружи на колегите полицајци кои бараат исчезната тинејџерка. Морз студираше на Оксфорд, но ги напушти студиите. Другите колеги полицајци, во 1965 година повеќето без високо образование, безмилосно го нарекуваат „факултетлија“. По прекинувањето на студиите, Морз поминуваа некое време во војската, а потоа се вработува во полицијата, каде поминува две години меѓу позорникарите. Ендевор е пред отказ зашто не гледа иднина во полициската работа. Но повикот во Оксфорд ќе го смени тоа...

Актери: Shaun Evans , Roger Allam , James Bradshaw

Режисери: Colm McCarthy

Година: 2012

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: British series

Вчитување...