Гледај истовремено на два уреда по најниска цена!
ЗАЧУВАЈ ПОВЕЌЕ

Легендата за 1900 година

The Legend of 1900

На 1 јануари 1900 година, Дени Будмeн, механичар на трансатлантскиот брод Вирџинијaн, кој патува за Америка, наоѓа напуштено момче и решава да го задржи. Со прекар 1900, момчето расте на брод скриен од светот. Неговото постоење е откриено дури кога Дени несреќно ќе настрада. Младиот 1900 успева да се скрие и покрај заканите на капетанот на бродот. Патем, тој ја открива својата страст за музиката и успева да се научи како да свири пијано иако не знае да чита ноти, и станува виртуоз за чија репутација се зборува и надвор од бродот.

Режисери: Giuseppe Tornatore

Актери: Tim Roth , Pruitt Taylor Vince , Mélanie Thierry

Година: 1998

Препорака за возраст: R

Жанр: Drama

Вчитување...